Fiets Techniek

Wij repareren allerlei soorten fietsen. Met uitzondering van elektrische! 

Hoe werkt het?

Deelnemers die werken op onze afdeling fietstechniek zijn er doorgaans nog niet aan toe om een werkplek te vinden binnen het reguliere bedrijfsleven. Dit kan zijn omdat het werktempo daarvoor te laag ligt, dat ze nog niet de juiste kennis hebben of omdat er nog gewerkt moet worden aan het versterken van sociale vaardigheden. Met de individuele begeleiding van onze werkbegeleiders gaan wij op zoek naar de mogelijkheden van de deelnemer en gaan wij ontdekken of uitstroom naar een reguliere baan tot de mogelijkheden behoort.

Jongeren die een praktijkgerichte opleiding volgen kunnen bij ons stage lopen om werkervaring op te doen. Ook zij krijgen begeleiding op het gebied van techniek en technische bekwaamheid en bij het verder ontwikkelen van de sociale vaardigheden.

In onze werkplaats hebben alle begeleiders hun eigen specialismes en taken en er is altijd een begeleider beschikbaar om op terug te vallen. Naast onze werkbegeleiders kunnen deelnemers ook gebruik maken van de ondersteuning van een van onze trajectbegeleider of van onze interne jobcoach. Het uiteindelijke doel is het maken van de stap naar het reguliere bedrijfsleven. Als team en samen met de deelnemers werken wij daar met veel inzet en plezier naar toe.

Samen zetten we de stap naar werk!

Werkzaamheden en Vaardigheden

Tijdens het werken, leren en de dagbesteding wordt aan verschillende doelen en vaardigheden gewerkt. Een aantal voorbeelden daarvan zijn: 

Werkinstructie

Luisteren & uitvoeren

Reparatie

Structuur & Overzicht

Onderdelenkennis

Inzicht, Herkennen

Gereedschapskennis

Gebruik van gereedschap

Niek

Werkbegeleider | Fietstechniek

Fietsen zijn een van de meest gebruikte transportmiddelen ter wereld. Hierdoor is er een grote markt voor de verkoop, het onderhoud en de reparatie van fietsen.
Wij bieden de ruimte te leren-werken aan fietstechniek. En dat is veelzijdiger dan je misschien denkt!

Ondersteuning

Bij ons kun je altijd rekenen op professionele begeleiding, persoonlijke aandacht en inzicht in je ontwikkeling. Samen zetten we de stap naar Werk! 

Zet jij de stap naar Fietstechniek?

Wij nodigen je uit om samen met ons te ontdekken of dit werk bij jou past en dat onder professionele begeleiding!.