Fiets Techniek

 Wij repareren allerlei soorten fietsen. Ook elektrische!

Hoe werkt het?

Binnen de fietsenwerkplaats worden deelnemers begeleid bij het aanbrengen van structuur en worden er vaardigheden aangeleerd op het gebied van fietsentechniek. In sommige gevallen wordt er gewerkt aan de omgangsvormen. Een groot deel van de deelnemers kan nog niet worden geplaatst binnen het reguliere bedrijfsleven omdat het werktempo daarvoor te laag ligt. Zij functioneren meestal moeilijker in een groep omdat ze sneller zijn afgeleid en de omgangsvormen niet op het niveau liggen dat bij een reguliere werkgever wordt verwacht. Wij begeleiden hen daarbij, met veel persoonlijke aandacht en kennis. 

Ook jongeren vanuit de praktijkgerichte opleidingen komen bij ons stage lopen om zo de opstap te kunnen maken naar het reguliere bedrijfsleven. Wij begeleiden hen op het gebied van techniek en technische bekwaamheid en bij het verder ontwikkelen van de sociale omgangsvormen. In de werkplaats hebben alle begeleiders hun eigen specialismes en taken en is er een begeleider die voortdurend als back up kan worden ingezet. Daardoor is er altijd een aanspreekpunt. Wanneer dat nodig en wenselijk is, wordt een van de maatschappelijk werkers die aan ons verbonden is, ingezet. Het uiteindelijke doel is natuurlijk het maken van de stap naar het reguliere bedrijfsleven. Als team en samen met de deelnemers werken we daar met veel inzet en plezier naar toe. Samen zetten we de stap naar werk! 

Werkzaamheden en Vaardigheden

Tijdens het werken, leren en dagbesteden stimuleren we een aantal doelen en ontwikkelen we de vaardigheden.

Een aantal voorbeelden daarvan zijn:

Werkinstructie

Luisteren & uitvoeren

Reparatie

Structuur & Overzicht

Onderdelenkennis

Inzicht, Herkennen

Gereedschapskennis

Gebruik van gereedschap

Niek

Werkbegeleider | Fietstechniek

Fietsen zijn een van de meest gebruikte transportmiddelen ter wereld. Hierdoor is er een grote markt voor de verkoop, het onderhoud en de reparatie van fietsen.
Wij bieden de ruimte te leren-werken aan fietstechniek. En dat is veelzijdiger dan je misschien denkt!

Ondersteuning

Bij ons kun je altijd rekenen op professionele begeleiding, persoonlijke aandacht en inzicht in je ontwikkeling. Samen zetten we de stap naar Werk! 

Zet jij de stap naar Fietstechniek?

Wij nodigen je uit om samen met ons te ontdekken of dit werk bij jou past en dat onder professionele begeleiding!.

Doe mee!