Groenvoorziening

Hoe werkt het?

Op de groenafdeling van Pack & Zo zijn wij lekker in de tuin aan de slag met hovenierswerk. Daarnaast verzorgen wij de dieren en hun verblijf. Naast het werk op eigen terrein gaan wij ook aan de slag met “extern” hovenierswerk bij klanten.

Het werken buiten met planten en dieren is erg ontspannend. De werkzaamheden vinden plaats onder leiding van een ervaren en gediplomeerde werkbegeleider. Samen gaan jullie ontdekken wat jij het leukst vindt om te doen waarna wij stap voor stap gaan kijken waar jouw leerdoelen liggen. Het leuke aan de groenvoorziening is dat wij met veel verschillende werkzaamheden bezig kunnen zijn.

Samen zetten we de Stap naar Werk! 

Werkzaamheden en Vaardigheden

Tijdens het werken, leren en de dagbesteding wordt aan verschillende doelen en vaardigheden gewerkt. Een aantal voorbeelden daarvan zijn:

Tuinonderhoud

Groene vingers

Dierverzorging

Voeding Aandacht

Kweekkas

Leren hoe je zelf kunt kweken

Gereedschaps kennis

Leer gereedschappen gebruiken

Vakkennis

Certificaat

Activiteit in de tuin (snoeien, onderhoud, maaien, oogsten, bloemen, planten, bomen)

Activiteit in en om de boerderij, het verzorgen van (Mini Ezels, Pony’s, Kippen, Konijnen en Australian Labradoodle Honden)

Activiteit met de tuintechniek (Machines, onderhoud, Veiligheid, Handgereedschap)

Activiteit in de kas (kweek, groei, groente, planten, bloemen, insecten, compost)

Activiteit vastleggen als certificaat. behaal werkervaringspunten en leer door. Samen met Steunpunt Zorg & Onderwijs Fryslân en middelbare scholen kijken we naar mogelijkheden.

Sytse Algra

Werkbegeleider | Groenvoorziening | Peins

“De natuur ruikt fris de lucht is stralend maar de deelnemers brengen de kleur”

Ondersteuning

Bij ons kun je altijd rekenen op professionele begeleiding, persoonlijke aandacht en inzicht in je ontwikkeling. Samen zetten we de stap naar Werk! 

Kom je ons helpen om de tuinen er weer netjes uit te laten zien?