ICT

Hier ontdekken, ontwikkelen en werken wij aan de ICT van nu

Wat voor werkzaamheden doen we bij ICT van Stap naar Werk

Op de ICT-afdeling bieden wij 7 verschillenden mogelijkheden. 

Computers bouwen

Jij krijgt de kans om jouw technische vaardigheden binnen de ICT te verbeteren. Jij biedt ook hulp en ondersteuning aan anderen die geïnteresseerd zijn in het bouwen van computers op maat, op deze manier werken we aan samenwerking.

Demontage / Recycling

Jij speelt een belangrijke rol bij het demonteren van hardware. Jij sorteert en beoordeelt de apparatuur om te bepalen welke onderdelen kunnen worden hergebruikt of gerecycled. Dit draagt niet alleen bij aan het verminderen van elektronisch afval, maar dit is ook een basis van waaruit jij computers kan gaan bouwen of verder ontwikkelen binnen de ICT.

3D printen

Wil jij je talenten ontwikkelen in de wereld van 3D-printen, waar jij leert ontwerpen maken en deze tot leven brengt dan is onze ICT-afdeling echt iets voor jou. Deze opkomende technologie biedt jou de mogelijkheden om vaardigheden op te doen in 3D-ontwerp en productie.

Grafisch

Creativiteit staat centraal in ons programma, waar jij wordt aangemoedigd om jouw talenten te verkennen en ontwikkelen. Vind jij het leuk om bijvoorbeeld logo’s te ontwerpen of flyers en posters te maken, dan ben je bij ons aan het goeie adres.

Reparatie

Jij zet jouw technische kennis in om computers te repareren. Of het nu gaat om hardware of software problemen, jij verlengt niet alleen de levensduur van apparaten, maar tovert ook weer een lach op het gezicht van de klant.

Verkoop

Wij verkopen graag samen met jou onze ICT producten die door ons zijn samengesteld. Jij helpt een klant bij binnenkomst tot ze weer tevreden de deur uitlopen, hierbij leer je om te gaan met klanten en ontwikkel jij je sociale vaardigheden.

Laser branden

In het kader van de ICT leer jij het gebruik van lasertechnologie met de laserbrander. Dit kan zijn van het personaliseren van voorwerpen en logo’s tot het laseren van opdrachten voor klanten.

Is dit ook wat voor jou?

Bel ons: 0512 543 755

Werkbegeleiders

Jesse

Werkbegeleider | ICT | Franeker

Christian

Werkbegeleider | ICT | Drachten

Bob

Werkbegeleider | ICT | Franeker/Drachten

Hoe werkt het bij de ICT

De ICT-afdeling is uniek en samen maken we het leuk. Hier is echt heel veel om te ontdekken.

  • Goede samenwerkerking
  • Kleine groepen
  • Uitdagende opdrachten
  • Je verder ontwikkelen

De werkzaamheden bestaan uit het assembleren en demonteren van computers en laptops. Dat betekent dat de systemen helemaal leeg worden gehaald en vervolgens weer vakkundig in elkaar worden gezet zodat het apparaat optimaal werkt. Het installeren van de programma’s en de software behoort ook tot de werkzaamheden.

ICT kan niet zonder Internet, daarom bieden wij ook aan om daar meer over te leren. Wat houdt Internet precies in, hoe werkt het en waarom is het zo belangrijk?  Tegenwoordig kunnen wij ook niet meer zonder de beveiliging van ons ICT-netwerk. Ook daar leer je hier meer over.

We leren jou printen in 3D! Kies de leukste ontwerpen en maak wat moois voor een klant. Denk bijvoorbeeld aan een sleutelhanger met een logo voor bedrijf. En vind jij het leuk om met de laserbrander wat moois te maken? We leren hoe je moet instellen en programmeren. En dan zelf branden op verschillende materialen.

Hierbij heb je de kennis van collega deelnemers die ook je helpen om dit te leren maar ook de vakkundigheid van de werkbegeleiding. Zo helpen we nieuwe doelen te halen en ontwikkelen we nieuwe vaardigheden.Niet alleen op ICT-gebied, maar ook op sociaal vlak, zoals contact maken met je collega’s. Zo leren wij elke dag van elkaar! 

Samen in ontwikkeling!

Vaardigheden

Tijdens het werken, leren en dagbesteden wordt als dat lukt, aan verschillende doelen en vaardigheden gewerkt.

Een aantal voorbeelden daarvan zijn:

Demontage

Hardware Kennis

Software installatie

Programma kennis

Veilig werken

ESD Techniek

Probleemoplossing

Technische kennis

Solderen

Technische kennis

Netwerkbeveiliging

Technische kennis

Gamedesign

Programma kennis

Photoshop

Programma kennis

Online

Het internet

Windows Server

Installeren en Beheren

Programmeren

Basic Programma kennis HTML

Drivers

Installatie van hardware

Ondersteuning

Bij ons kun je altijd rekenen op professionele begeleiding, persoonlijke aandacht. Het draait om jouw mogelijkheden. Samen in ontwikkeling!

Zet jij de stap naar ICT ?

Wij nodigen je uit om samen met ons te ontdekken of dit werk bij jou past en dat onder professionele begeleiding!.