ONZE VISIE 2017-12-19T14:53:45+00:00

Pack & Zo | STAPnaarWERK

De stap zetten naar de werkende maatschappij met een sociaal beperking.
Dit geeft ons de motivatie hard te werken en we hebben wat moois te bieden.

Wij zijn STAPnaarWERK

Een organisatie die zich richt op mensen met een sociaal beperkte ontwikkeling in diverse indicatie categorieën. We hebben ons het doel gesteld de stap naar werk beter te laten verlopen en de ondersteuning te bieden bij deze categorie. Onze trajecten zijn er om de medewerkers te begeleiden. Zet jij de stap samen met ons?

Een duidelijke visie

Stap naar Werk heeft tot doel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te bieden om te laten zien wat hun mogelijkheden zijn en wat zij nodig hebben om een voor zichzelf gesteld doel te bereiken. Dit om de kans op een reguliere baan te vergroten. Wij bieden een beschermde werkomgeving waarbinnen onze medewerkers ervaring en arbeidsritme op kunnen doen en waar aandacht wordt besteed aan de sociale vaardigheden, budgettering en sociaal maatschappelijke aspecten. We zoeken binnen ons programma overleg en afstemming met het netwerk van de medewerker om zo zaken die in de thuissituatie actueel zijn ook aandacht te geven.

Binnen een keten van samenwerkingspartners geven wij advies in de richting van financieringsbronnen zoals PGB, crisisinterventie, vormen van huisvesting en therapieën. Persoonlijke begeleiding kan op alle gewenste gebieden ingezet worden.
De doelgroep bestaat uit mensen die gebruik maken van een sociale voorziening, vroegtijdige schoolverlaters, personen met gedragsproblematiek, mensen met een beperking en jongeren uit het speciaal onderwijs of praktijk onderwijs.
De werkwijze van Stap naar Werk wordt gekenmerkt door een methodische aanpak die erop gericht is om medewerkers steeds een volgende stap te laten maken. Het is afgestemd op ieder zijn of haar mogelijkheden. Nieuwe medewerkers kunnen gebruik maken van een gewenningsperiode. Zonder druk onderzoeken we samen welk werk en welke omstandigheden het best bij de medewerker past.

Elke stap is er een

5 stappen om te ondersteunen bij het dagritme.

  • Werken aan jezelf

  • Groepsmethodiek

  • Leren

  • Werken

  • Resultaat

Ontdek de 5 stappen

Maak een afspraak

Heeft u meer vragen, of wilt u kennis maken? wij nodigen u uit om bij ons langs te komen de koffie staat klaar. U mag natuurlijk ook bellen mailen of het contact formulier invullen. Die stap is aan u!

NEEM CONTACT OP