Het Instap carrousel is een ontwikkeltraject waarbij je langs de verschillende afdelingen gaat om jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende werkgebieden en werkzaamheden.

Stefano heeft in 4 weken het Instap carrousel gevolgd met de afdelingen waartussen hij twijfelde. In deze 4 weken heeft hij iedere week op een andere afdeling meegelopen om te ontdekken wat hij graag wil.

De eerste week heeft hij gewerkt op de ICT-afdeling. Hier is hij aan de slag gegaan met computers, de laserprinter en mobiele telefoons. Aan het eind van de week heeft de competentiemodellen in laten vullen door de werkbegeleider.

We tweede week is Stefano naar de productieafdeling gegaan. Hier heeft hij meegedraaid aan de verschillende werkzaamheden die er die week plaatvonden, stickeren, sorteren, ompakken en een stukje logistiek. De competentiemodellen zijn weer door de werkbegeleider ingevuld dus op naar volgende week.

Het is zover, een week meedraaien op het groen. Gelukkig zit het weer mee dus lekker in de tuin aan de slag terwijl de zon schijnt. Verschillende machines proberen te gebruiken onder toezicht van de werkbegeleider zodat hij ook een goed beeld krijgt van de kansen en krachten van Stefano. De bosmaaier vond hij het leukste om mee te werken.

De laatste week staat de techniek op de planning. Een week vol afwisseling van machine- onderhoud tot lasprojecten. Projecten die eerst met uitleg gemaakt worden en aan het eind van de week helemaal zelfstandig. Hierbij is hij aan het lassen, meten en slijpen geweest.

Doordat er iedere week competentiemodellen zijn ingevuld en Stefano zelf heeft mogen ervaren hoe het er op de afdelingen aan toe gaat heeft hij een weloverwogen keuze kunnen maken. Het carrousel heeft inzichtelijk gemaakt wat hij leuk vindt, waar zijn krachten liggen en wat hij eventueel nog kan ontwikkelen.

Na het Instap carrousel is Stefano gestart met 2 dagen op de groen afdeling en 2 dagen op de techniek afdeling.

Stefano, wij zijn blij met jou op deze afdelingen en wensen je veel plezier en succes!