Deelnemers van @StapnaarWerk zijn ook in de winterperiode actief bij @Theetuin Peins. In deze tijd van het jaar is er minder werk voor de deelnemers in de Theetuin. Mooi dat andere bedrijven met ons meedenken en stamhout aan ons willen leveren.

Bij het verwerken van deze stammen ( soms 80 cm doorsnede ) komen veel werkdisciplines kijken. De deelnemers kunnen hier veel van leren.

We beginnen elke werkdag met een risico-analyse, het gereedschap verzamelen en controleren op gebreken (LMRA). Vervolgens komt goede werkhouding en veilig werken aan de orde. Er wordt gewerkt met motorkettingzagen en een kloof- en handbijl. Het dragen van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) is daarbij noodzakelijk. Natuurlijk moet al het gekloofde hout ook netjes worden opgestapeld en rekenen we uit hoeveel hout er klaarstaat.

Daarnaast zijn de deelnemers ook nog bezig om oude pallets uit elkaar te halen, te verzagen en klein te hakken voor aanmaakhoutjes. Dit wordt in netzakjes verpakt.

Kortom, de deelnemers van Stap naar Werk hebben in Peins een prachtige leer- en werkklus, waar ze samen met veel plezier aan werken.

Samen in ontwikkeling!